De voordelen van houtskeletbouw op een rijtje

Bij STiDO zijn we ervan overtuigd dat houtskeletbouw de bouwmethode bij uitstek is. Snelheid, kwaliteit en een doorgedreven isolatie zijn maar enkele voordelen van houtskeletbouw. Wij lijsten alvast de belangrijkste voordelen op:

  • Houtskeletbouw is een droge bouwmethode: uw constructie heeft dus geen droogtijd nodig zoals bij traditionele bouwtechnieken. Hierdoor is de bouwtijd sneller én kan u direct na de oplevering genieten van een aangenaam binnenklimaat.
  •  Een houtskeletbouw is een lichtgewicht in tegenstelling tot zijn tegenhangers in staal en beton. Op fundering kan u dus kosten uitsparen omdat deze minder last te dragen krijgt.
  •  De keuze voor prefab houtskeletbouw versnelt het bouwproces omdat het volledige gebouw in het atelier geproduceerd wordt. Dat zorgt steeds voor de ideale weersomstandigheden én een betere kwaliteit. We besparen ook nog eens op arbeidsuren omdat verplaatsingen naar de werf tijdens het bouwproces niet meer nodig zijn.
  •  De tussenruimtes in het houten skelet kunnen volledig geïsoleerd worden. Deze doorgedreven isolatie zorgt ervoor dat het vereiste E-peil gemakkelijk behaald kan worden, uw gebouw zijn waarde blijft behouden én er een aangenaam binnenklimaat heerst omdat de binnenwanden nooit koud aanvoelen.
  •  Het financiële plaatje is bijzonder interessant. Bij een houtskeletbouw bespaart u op eventuele huurkosten in afwachting van uw verhuis en de snelheid van bouwen maakt dat houtskeletbouw niet duurder is dan traditionele woningbouw. Integendeel: u krijgt vaak een beter geïsoleerd gebouw voor dezelfde prijs. Bovendien kan u bij STiDO ook een bijgebouw huren als de huurformule beter aan uw noden beantwoordt. 
  •  Houtskeletbouw is een duurzame bouwmethode: we werken met hout dat via duurzaam bosbeheer verkregen wordt. Niet alleen wordt het geoogste hout steeds opnieuw aangeplant, ook gaat er niets verloren. Het afval dat tijdens het productieproces ontstaat wordt gerecycleerd tot houtpellets, papier, vezelplaten...
  •  Met houtskeletbouw creëert u meer binnenruimte. De buitenwanden van een houtskeletbouw zijn immers minder breed en toch isoleren ze beter. Een leuk weetje: als de wanden van een houtskeletbouw even dik zouden zijn als de wanden van een traditionele bouw in beton, dan zouden ze maar liefst 15 maal beter isoleren!
  •  Houtskeletbouw geeft u alle architecturale vrijheid: alle bouwstijlen zijn mogelijk.

Overtuigd van de voordelen van houtskeletbouw?

Dan kunnen we het over uw woning of bijgebouw hebben.