Wat is prefab modulair bouwen?

Geprefabriceerde modules die kant-en-klaar bij u geleverd en gemonteerd worden. Dat is prefab modulair bouwen. In combinatie met houtskeletbouw staat de methode garant voor een kwalitatieve, duurzame en snelle oplossing.

Modulaire bouwmethode (prefab)

Wanneer u een gebouw samenstelt of uitbreidt met verschillende blokken of modules die geprefabriceerd worden in een atelier spreken we van prefab modulair bouwen. Hierbij worden de modules volledig afgewerkt (inclusief elektriciteit, sanitair, keuken en schilderwerken) alvorens ze naar de werf vertrekken. Daar worden ze enkel nog vakkundig geplaatst en aangesloten.

Modulair bouwen in houtskeletbouw

Onze keuze voor houtskeletbouw lag voor de hand.
Deze snelle en droge bouwtechniek heeft doorgedreven isolatiemogelijkheden en kent dezelfde afwerkingsvormen als een traditionele bouwmethode.

Waarom prefab modulair bouwen?

 • Flexibiliteit

  Een bestaande woning uitbreiden, investeren in een mobiel bijgebouw, permanente of tijdelijke woonoplossingen voorzien… Met prefab modulair bouwen kan het allemaal. Extra troef: enkelvoudige modules kunnen verplaatst of verwijderd worden zonder ingrijpende werken. Bovendien kan u een STiDO ook huren zodat u gemakkelijk tijdelijk een extra ruimte kan creëren.
 • Geen weerverlet

  Door de ideale condities in ons atelier loopt de bouw geen vertraging op. Ook de verplaatsing van en naar de werf wordt bij prefab modulair bouwen overbodig.
 • Snel instapklaar

  Modules tot 40 m² worden in één geheel gefabriceerd (volgens het prefabprincipe), getransporteerd en geplaatst waardoor u de dag van plaatsing uw module in gebruik kan nemen. Enkel bij grotere modules of modulaire woningbouw is er meer tijd nodig op de werf voor de plaatsing.
 • Kwalitatief en duurzaam

  Modulair bouwen doet niet onder voor traditionele woningbouw. Ook prefab modulaire gebouwen gaan meerdere generaties mee dankzij de kwalitatieve en duurzame materialen.

Uw woning samenstellen of uitbreiden volgens de principes van prefab modulair bouwen?

Bij STiDO bent u aan het juiste adres.