Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een snelle bouwmethode die zich leent voor een doorgedreven isolatie en bijgevolg een zeer duurzame keuze is. Bij STiDO kiezen we daarom steevast voor houtskeletbouw voor de bouw van onze modulaire woningen en bijgebouwen.

Populaire bouwmethode

Houtskeletbouw is wereldwijd de meest toegepaste bouwmethode voor woningen en heeft zijn doeltreffendheid dan ook meer dan bewezen. Maar wat is houtskeletbouw nu juist? Eenvoudig uitgelegd is houtskeletbouw een bouwmethode waarbij de dragende structuur (balken en stijlen) gemaakt is van hout. De tussenruimtes tussen de houten balken worden volledig geïsoleerd en afgewerkt met plaatmateriaal (multiplex, OSB, cementplaat, gipskarton…).

Uitzicht van een houtskeletbouw

Vanbuiten ziet een houtskeletbouw er identiek uit als een traditionele woning. Dit omdat alle afwerkingsmogelijkheden ook bij houtskeletbouw kunnen: baksteen, bepleistering, (houten) gevelbekleding… 

En wat is dan prefab houtskeletbouw?

Waar bij een gewone houtskeletbouw het houten geraamte op de werf wordt geplaatst en zo het gebouw wordt opgetrokken, gebeurt dit bij prefab houtskeletbouw voordat we de werf betreden. Het gebouw wordt dus binnen in een atelier opgetrokken en in zijn geheel (of bij grotere gebouwen in verschillende modules) naar de werf gebracht. Daar gebeurt vervolgens enkel nog de plaatsing.

Hoe werkt prefab houtskeletbouw bij STiDO?

Op basis van het ontwerp maakt ons tekenbureau gedetailleerde productietekeningen. Na goedkeuring door de klant van deze tekeningen starten we met de bouw. Die gebeurt in onze ateliers in Mollem (Asse) en varieert van enkele dagen tot maximaal enkele weken. U geniet hierbij van alle voordelen van prefab houtskeletbouw: zowel de buiten- als de binnenzijde worden volledig afgewerkt. Uw woning of bijgebouw komt dus aan op de werf inclusief keuken, sanitair, elektriciteit, vloerbekleding en met geschilderde muren.

Overtuigd van de troeven van houtskeletbouw?

Dan leggen we graag de extra voordelen van prefab bouwen uit.

  • Volledig afgewerkte woning of bijgebouw
  • Snelle bouwmethode
  • Doorgedreven isolatie

Ik bekijk liever eerst nog wat troeven