Nieuws

De modulaire zorgwoning: eerste hulp bij woongevallen

Terug naar overzicht

Wist u dat de prijs voor een eenpersoonskamer in een rusthuis gemiddeld ruim 2.167 euro per maand bedraagt? Dat is dan nog zonder extra kosten zoals een kappersbezoek, tv of telefoon. Als u dan weet dat een gemiddeld pensioen slechts de helft is van dit kostenplaatje, is een modulaire zorgwoning van STiDO misschien wel een goed alternatief.

Voordelen van modulaire zorgwoningen

Waar in een rusthuis of serviceflat de eenzaamheid soms kan toeslaan, is er bij een modulaire zorgwoning altijd gezelschap in de buurt. Aangezien een zorgwoning vaak in de tuin van familie wordt geplaatst, kan die familie gemakkelijk één of meerdere keren per dag binnenspringen, kunnen kleinkinderen tijd met oma of opa doorbrengen of er zelfs na school hun huiswerk maken. Het is in een zorgwoning ook perfect mogelijk om een huisdier te houden, wat in de meeste rusthuizen en serviceflats niet het geval is.

In een modulaire zorgwoning hebt u een pak meer ruimte ter beschikking dan in een kamer in een rusthuis en u kan die ook nog eens volledig inrichten naar uw wensen en noden. Een modulaire zorgwoning van STiDO wordt immers volledig op maat gebouwd. En dat met een doorlooptijd van enkele maanden, terwijl de gemiddelde wachttijd voor een plek in een rusthuis of serviceflat langer kan oplopen. Tel daarbij ook het financiële kostenplaatje van een rusthuis of serviceflat. Dan biedt een modulaire zorgwoning een prima alternatief met heel wat extra troeven.

Wat zijn de spelregels voor een zorgwoning?

Het belangrijkste is dat u geen vergunning meer nodig hebt voor een zorgwoning. Een meldingsplicht via het omgevingsloket volstaat. De modulaire zorgwoning mag dan gedurende een periode van drie jaar in uw tuin staan en die periode mag u één keer verlengen. Daarna moet u wel een omgevingsvergunning aanvragen.

Er zijn natuurlijk ook een aantal criteria waaraan de zorgwoning moet voldoen.

  • Zo mogen er maximaal twee personen in een zorgwoning wonen.
  • Minstens één van beide moet hulpbehoevend of 65 jaar of ouder zijn.
  • De zorgwoning mag maximaal 50 vierkante meter zijn en maximaal 3,5 meter hoog.
  • Zowel de bestaande woning als de zorgwoning moeten eigendom zijn van dezelfde eigenaar.

Het mag duidelijk zijn, een modulaire zorgwoning van STiDO is de ideale oplossing om uw naasten op hun oude dag dichtbij te houden.

Wenst u ook een modulaire zorgwoning te plaatsen? Onze bouwadviseurs staan voor u klaar met antwoorden en advies! Contacteer onze STiDO-adviseurs voor een afspraak.