Nieuws

Verhuizen of uitbreiden? Een vraag waar velen mee geconfronteerd worden.

Terug naar overzicht

Ook Rik en Joke kwamen op een punt waarop ze een keuze moesten maken. Door de vele kleinkinderen op korte tijd ontstond er immers plaatsgebrek in hun woning. Tijdens hun zoektocht naar een nieuwe woning realiseerden ze zich echter dat ze heel graag wonen in hun huis en dat een uitbreiding de ideale oplossing zou bieden. Ze bekeken daarom de verschillende mogelijkheden, zowel via traditionele als via modulaire bouw. De keuze voor modulaire bouw was vervolgens snel gemaakt. De korte werktijd ter plaatse van slechts 14 dagen en het beperkte breekwerk was een pluspunt. Bovendien kon elke wens zoals bv. een lichtkoepel of uitkragende ramen op maat worden gemaakt. Heel tevreden genieten Joke en Rik, samen met hun kleinkinderen, elke dag van hun fantastisch ruime living. We interviewden hen en vroegen hoe ze terugkijken op hun samenwerking met STiDO.

Wat was de aanleiding om contact op te nemen met STiDO?

    “We vonden dat onze woning te klein was geworden door de vele kleinkinderen die er op korte tijd waren bijgekomen. Daarom was ons eerste idee om te verhuizen. We hebben gezocht, maar geen woning gevonden die ons aanstond. Er waren telkens teveel renovatiewerken of de ligging was niet ideaal. Daarom ontstond het idee van een aanbouw of veranda want eigenlijk wonen we graag in deze rustige omgeving.”

Joke zag de lange doorlooptijd en het vele vuil dat een traditionele bouw met zich meebrengt niet echt zitten. Rik zocht op internet naar alternatieven, hij had immers al gelezen en gehoord over modulaire bouw, maar vooral voor zorgunits en kantoren in de tuin. Toen kwam het idee: misschien bestaat dit ook voor een uitbreiding van een woning? En zo zijn ze bij STiDO uitgekomen.

Hoe heeft STiDO bijgedragen aan jullie wens?

“We zijn eerst op de website gaan kijken, dat zag er goed uit. Nadien hebben we contact opgenomen om een afspraak te maken. We mochten zelf in het bedrijf gaan kijken naar modellen die in opbouw waren. Dat sprak ons aan en was de beste oplossing voor ons.

Zonder breken en kappen! Tot 14 dagen voor de plaatsing zit je niet in het vuil. Op het laatste moment kwamen ze het raam uitbreken waar ze het gebouw tegen plaatsten. Omwille van de aanbouw moest er ook een deel uitgegraven worden, dit was ook slechts 14 dagen op voorhand, toen werden ook de buizen gelegd en de schroeven geplaatst voor het vastzetten van de module.

Kortom, we hebben geen hinder gehad, het was super gemakkelijk. Zelfs toen we niet thuis waren konden ze verder werken.”

Hoe is het contact en de samenwerking met STiDO verlopen?

“Het contact is heel goed verlopen. Er was eerst een kennismakingsgesprek waarin we onze wensen toelichtten. Bij ons was het simpel, het is immers een uitbreiding van de living. Sanitair was niet nodig. Nadien werd een concrete planning opgemaakt.”

Kan alles op maat gemaakt worden?

“Rik heeft zelf de afmetingen van de ramen bepaald, dit werd allemaal opgevolgd. Wij wensten uitkragende ramen, zodat je er ook kan op zitten wanneer we met veel zijn. De kleinkinderen kunnen nu op de ramen zitten. Dat geeft een aangenaam gevoel. We hebben gekozen voor een lichtkoepel, dat was eveneens geen probleem. Het enige dat wij nog zelf wensten te doen was schilderen.”

Hoe voelt het om in deze ruimte te vertoeven? Waarvoor wordt ze gebruikt?

“We vinden de extra ruimte heel tof en aangenaam. De inrichting moeten we nog verder bekijken, we willen zeker de openheid van de ruimte behouden en er dus niet teveel in plaatsen. De kleinkinderen kunnen er nu spelen. We schrikken elke dag opnieuw, het is hier zo groot geworden! We hebben er al veel kunnen van profiteren.”

Hoe tevreden bent u van de samenwerking met STiDO en waarom?

“We zijn heel tevreden. Het zijn zo’n vriendelijke mensen, heel correct, alles gaat perfect, echt niets op aan te merken. Alles staat in de planning en dit wordt correct opgevolgd. Het is overzichtelijk.” “Je stuurt een mail, je krijgt binnen korte termijn antwoord, oplossingen, je kan vragen stellen,... Wil je extra zaken dan kan dit, alles is mogelijk.“