Nieuws

Uw STiDO: een bewust duurzame keuze

Terug naar overzicht

De uitdaging van vandaag ligt zonder twijfel in het bouwen van een duurzame samenleving die maakt dat iedereen, vandaag en morgen, kan genieten van onze planeet. Bij STiDO bouwen we al vanaf dag één aan duurzaamheid. Het is een kernwaarde in onze onderneming die we uitdragen in ons werk én onze werkwijze.

Prefab modulair bouwen

Al vanaf het begin kiezen we weloverwogen voor deze bouwmethode waarbij de modules worden geprefabriceerd in ons atelier. Enkel de plaatsing en aansluitingen van uw bijgebouw of woning worden nog op de werf gedaan. Zo sparen we heel wat kilometers en CO2 uit omdat verplaatsingen naar de werf tijdens de bouwfase overbodig zijn. Bovendien zorgen de zonnepanelen op het dak van ons atelier voor groene stroom tijdens de productie.

Duurzame houtskeletbouw

Houtskeletbouw is niet alleen een snelle bouwmethode, het is ook uitermate geschikt om goed te isoleren. De tussenruimtes van het houten skelet worden volledig geïsoleerd waardoor uw STiDO vlot de energienorm behaalt. En dankzij die doorgedreven isolatie zal u ook minder energie nodig hebben voor de verwarming of afkoeling. Kiest u daarnaast voor een groene vorm van energievoorziening dan draagt u nog een extra steentje bij aan het milieu.

Niets gaat verloren

Het hout dat we gebruiken voor onze modules is verkregen via duurzaam bosbeheer. Dat wil zeggen dat al het geoogste hout steeds opnieuw aangeplant wordt. Ook tijdens het productieproces laten we geen hout verloren gaan. Al ons houtafval wordt gerecycleerd tot bijvoorbeeld houtpellets, papier en vezelplaten.

‘think global, act local’

Naast de keuze voor prefab houtskeletbouw, kiest STiDO ervoor om zo veel mogelijk met Belgische partners en leveranciers te werken. Onze doelstelling is een duurzame langetermijnrelatie waarbij STiDO kan rekenen op de expertise van haar partners om, wanneer dat nodig is, samen op de werf vraagstukken snel en efficiënt op te lossen. Extra bonus: de CO2-uitstoot van het transport van onze materialen wordt beperkt door de kortere afstanden.

Meer weten over hoe prefab houtskeletbouw en STiDO kunnen bijdragen aan een duurzamere samenleving? Neem dan contact op met één van onze STiDO-adviseurs via info@stido.be. Zij staan u graag te woord.