Nieuws

STiDO voor uw Tiny House

Terug naar overzicht

De laatste jaren wint het begrip ‘tiny house’ in België steeds meer aan populariteit. Deze duurzame woningen zijn zelden groter dan 50 m² en verkrijgbaar in alle vormen en formaten. Er is wel steeds één rode draad: het interieur is altijd volledig afgestemd op de wensen en noden van de bewoner.

Voordelen van een tiny house

Met de stijgende woningprijzen en de schaarser wordende bouwgrond zijn compacte woningen vaak een ideaal alternatief op traditionele woningbouw. Maar de oppervlakte en aankoopprijs zijn niet de enige voordelen. Een kleinere woning is efficiënter te verwarmen met een lagere energiefactuur als gevolg. Ook de onderhoudslast en -kosten liggen lager. Een tiny house in houtskeletbouw is daarnaast nog eens een uiterst duurzame woning met een lagere ecologische voetafdruk.

Afwerkingsvormen

Elk tiny house is anders. De afwerking bijgevolg ook. Van casco exemplaren die enkel wind- en waterdicht zijn afgewerkt tot en met instapklare exemplaren waar alleen nog een likje verf nodig is. Wie nog een stap wil verdergaan, kan zelfs het vast meubilair laten voorzien door de fabrikant van het tiny house.

Maatwerk

Tiny houses mogen dan wel klein zijn, op opbergruimte boeten ze zelden in. Er wordt gekeken naar een praktische indeling, volledig op maat van uw behoeften, waarbij elke vierkante centimeter benut wordt. Wie kiest voor een tiny house heeft dus zonder meer nood aan kwalitatief maatwerk en iemand die meedenkt over de best mogelijke oplossingen.

Waarom STiDO

Hoewel we nooit spreken van tiny houses, bouwen we dagelijks wat wij ‘compacte woningen’ noemen. Dat kan een zorgwoning zijn, een vakantiewoning, gastenverblijf of permanente woning. We zijn voor uw tiny house dus zeker niet aan ons proefstuk toe. Extra troef zijn onze ervaren klantenadviseurs die niet alleen voor tiny houses, maar in elk project zorgen voor maatwerk. Elke woning die ons atelier verlaat, is 100% afgestemd op de uiteindelijke bewoner.

Interesse in een tiny house of een compacte woning? Laat uw gegevens achter via het contactformulier en binnen de drie werkdagen hoort u van één van onze klantenadviseurs. Zij bekijken graag met u wat STiDO voor u en uw tiny house kan betekenen.