Nieuws

Prefab modulaire houtskeletbouw: een snelle, kwalitatieve en duurzame bouwoplossing

Terug naar overzicht

Je woning in een mum van tijd uitbreiden? Extra ruimte creëren? Een compacte nieuwbouwwoning? Of een zorgwoning? Het is allemaal mogelijk met geprefabriceerde modules in houtskeletbouw. Deze bouwwijze is ideaal wanneer je op zoek bent naar een duurzame, snelle, budgetvriendelijke en kwalitatieve oplossing.

Modulair bouwen, wat is dat?

Prefab modulair bouwen staat voor geprefabriceerde, kant-en-klare modules die bij de klant thuis geleverd en gemonteerd worden. In combinatie met houtskeletbouw staat deze methode garant voor een snelle, duurzame en kwalitatieve bouwoplossing.

Je kan ervoor kiezen om je hele woning samen te stellen met geprefabriceerde modules of ze uit te breiden met verschillende blokken. Expert STiDO bouwt deze modules modulair en werkt ze volledig af in zijn eigen atelier. Inclusief sanitair, schilderwerken, elektriciteit, keuken … Op de werf zelf worden de blokken geplaatst en aangesloten.

Dé bouwmethode bij uitstek

Kwaliteit, snelheid en een doorgedreven isolatie zijn maar enkele voordelen van houtskeletbouw. Specialist STiDO is er daarom ook van overtuigd dat het dé bouwwijze bij uitstek is. Het is een duurzame en droge bouwmethode, wat het bouwproces versnelt. Je creëert er meer binnenruimte mee en hebt nog voldoende architecturale vrijheid. Bovendien ligt de prijs van modulair bouwen doorgaans lager dan bij traditioneel bouwen. Je bespaart overigens niet alleen op je bouwkosten, maar ook op je energieverbruik. Dankzij houtskeletbouw en een goede isolatie geniet je van uitstekende energieprestaties.

Snelle uitvoering

De snelheid van een modulaire prefab houtskeletbouw ten opzichte van een traditionele bouw is altijd mooi meegenomen. Maar nog meer in het geval van een woninguitbreiding waarbij je geen maanden op een werf wil wonen. Of bij zorgwoningen, die vaak een snelle oplossing vereisen. Naast zorgwoningen, heeft STiDO een grote expertise in nieuwbouw, mobiele bijgebouwen, aanbouw en projecten.

Duurzaamheid

Houtskeletbouw is duurzaam. STiDO werkt met hout dat via duurzaam bosbeheer verkregen wordt. Het geoogste hout wordt steeds opnieuw aangeplant. Bovendien gaat er niets van het afval verloren: het wordt gerecycleerd tot papier, vezelplaten of houtpellets.

Jouw woning samenstellen of uitbreiden?

STiDO realiseerde al honderden projecten in heel België. Klaar om jouw woning samen te stellen of uit te breiden volgens de modulaire bouwwijze? Bij STiDO ben je aan het juiste adres. Download de gratis brochure boordevol tips en inspiratie of neem een kijkje online.