Nieuws

Less is more: de voordelen van compacte nieuwbouw

Terug naar overzicht

Een compacte nieuwbouwwoning wint niet enkel aan populariteit door kleinere bouwpercelen, strengere spelregels en tal van bouwvoorschriften. Het is ook een toekomstgerichte en energiezuinige bouwmethode die heel wat voordelen biedt.

Eerst en vooral: compact wonen betekent niet klein wonen. Met compact wonen wordt een woning bedoeld met zoveel mogelijk ruimte binnenin en zo weinig mogelijk buitenmuren. Compactheid is de verhouding tussen de ruimtes die u moet verwarmen, zoals de living of keuken, en de oppervlaktes waarlangs warmte ontsnapt, zoals de buitenmuren, dak, vloeren en ramen. Het mag duidelijk zijn dat deze bouwmethode tal van voordelen te bieden heeft. Wij lijsten ze graag voor u op.

Goedkoper wonen

Een compacte nieuwbouwwoning is goedkoper om verschillende redenen. Om te beginnen ligt de aankoopprijs lager dan bij gewone huizen. Daarnaast verwarmt een compactere ruimte veel sneller en ontsnapt er minder warmte omdat er minder warmteverliesoppervlakte is. Hierdoor daalt dus niet enkel uw energiefactuur, maar ook uw onderhoudskosten en zelfs uw ecologische voetafdruk.

Snelle oplevering

Als u kiest voor een compacte nieuwbouwwoning, dan bent u bij STiDO verzekerd van een snelle oplevering. Wij bouwen uw woning in ons eigen atelier en zijn dus niet onderhevig aan weersomstandigheden die het bouwproces kunnen vertragen. Modules tot 50m² worden trouwens in één stuk gefabriceerd, vervoerd en geplaatst. Maximaal enkele weken na de oplevering is uw STiDO al instapklaar en kan u volop genieten van uw compacte nieuwbouwwoning.

Kwalitatief maatwerk

STiDO maakt een woning op maat van uw wensen en noden. Net zoals bij de traditionele bouwmethode kan u bij compacte modulaire woningbouw ook de afmetingen (van 50m² tot 150m²) en gewenste afwerking kiezen. Misschien hebt u zelfs al een ontwerp in handen van uw architect? Breng het gerust mee en dan toveren wij uw ontwerp om in realiteit. Want bij STiDO kan u meer dan de afmeting of afwerking kiezen. U kiest namelijk alles, en wij maken uw droomwoning waar!

Bent u overtuigd van compacte nieuwbouw of wil u graag meer informatie? Onze bouwadviseurs staan voor u klaar met antwoorden en advies!

Contacteer onze STiDO-adviseurs voor een afspraak.