Nieuws

Een modulaire aanbouw: de snelste oplossing voor een open keuken

Terug naar overzicht

Wie droomt er niet van een open keuken? Zo kan u de kinderen in de gaten houden tijdens het koken of gezellig aansluiten als u vrienden over de vloer hebt voor een etentje. Niet voldoende ruimte voor deze keukendroom? Dan brengt een modulaire aanbouw redding. Met de hulp van STiDO uiteraard!

De voordelen van een aanbouw

Met een aanbouw kan u bestaande ruimtes vergroten of verlengen, maar evengoed een nieuwe ruimte creëren zoals een open keuken, een extra bureauruimte of een grotere living. Er zijn tal van mogelijkheden. Zo kan u in de breedte bouwen, maar evengoed in de hoogte en zo een extra verdieping creëren. Het spreekt voor zich dat u wel goed moet nadenken over de functie van uw aanbouw om de nodige aansluitingen te voorzien. Als u een open keuken wil plaatsen, hebt u bijvoorbeeld waterleidingen, een afzuigkap en een afvoer nodig. Een aanbouw zal tenslotte ook de waarde van uw woning doen stijgen omdat u nadien over meer bewoonbare oppervlakte beschikt.

Klassieke aanbouw vs modulaire aanbouw

Bij een modulaire aanbouw wordt de volledige aanbouw geprefabriceerd in een productiehal en daarna kant-en-klaar naar de werf overgebracht. Er komt dus geen klassiek bouwproces aan te pas dat enkele weken tot maanden kan duren en met verschillende aannemers (ruwbouwaannemer, elektricien, loodgieter…) die afhankelijk zijn van elkaar. Een modulaire aanbouw wordt na enkele voorbereidende werken aan uw woning in enkele uren geplaatst en de afwerking gebeurt in de dagen daarop. Kortom, uw open keuken wordt razendsnel realiteit zonder een maandenlange bouwwerf. Bij STiDO is een modulaire aanbouw trouwens steeds maatwerk naargelang uw wensen en noden. Als u bijvoorbeeld een grote glazen wand wenst om tijdens het koken of eten een optimale connectie te hebben met de tuin, dan is dit perfect mogelijk.

Hoe gaat STiDO te werk?

Tijdens een kennismakingsgesprek leggen wij onze manier van werken uit en kan u in onze productiehal een kijkje nemen. STiDO maakt op basis van dit gesprek een ontwerp op maat en denkt samen met u mee over de praktische inrichting en afwerkingsmogelijkheden. STiDO kan indien gewenst ook het vast meubilair in uw aanbouw voorzien. Van zodra u groen licht geeft, start het bouwproces van uw aanbouw op in onze productiehal. Hierbij kiezen we resoluut voor kwalitatieve en duurzame materialen. Tijdens het volledige traject, van start tot oplevering, kan u steeds rekenen op uw STiDO-adviseur die uw dossier kent, opvolgt en coördineert.

Wenst u ook een aanbouw om een open keuken te realiseren? Onze bouwadviseurs staan voor u klaar met antwoorden en advies! Contacteer onze STiDO-adviseurs voor een afspraak.