Nieuws

Aanbouw bij gesloten bebouwing: niets dan voordelen

Terug naar overzicht

Bouw- of renovatiewerken bij een gesloten bebouwing, zeker in stedelijke gebieden, zijn geen evidentie. De woning is minder toegankelijk waardoor er vaak zware middelen ingezet moeten worden om alles op de werf te krijgen. Dat heeft niet alleen zijn prijskaartje, maar zorgt vaak voor overlast, ook voor de buren. Met onze prefab aanbouwmodules is dat allemaal verleden tijd.

Minder kosten en overlast

Werken aan de achterzijde van een gesloten bebouwing vragen bijna altijd om een bouwkraan. De meeste materialen, waaronder het buitenschrijnwerk, zijn immers te groot en te zwaar om door de woning verplaatst te worden. Voor het plaatsen van zo’n bouwkraan heeft u een vergunning nodig. Voor een kortere periode van 1 à 2 dagen is dat meestal geen probleem. Voor een langere periode wordt dat in straten met een gesloten bebouwing vaak niet toegestaan. Elke leverancier van uw bouwproject moet dus zijn eigen vergunning aanvragen én zijn eigen bouwkraan voorzien. Dat zorgt voor veel papierwerk, extra kosten én meer overlast in de straat.

Net zoals bij het plaatsen van onze prefab modules voor zorgwoningen, bijgebouwen of nieuwbouw, worden ook onze aanbouwmodules in een mum van tijd geplaatst. Zeker bij aanbouw is deze klus vaak in een halve dag geklaard. De (mobiele) bouwkraan moet dus maar één keer geplaatst worden en is enkele uren later weer verdwenen uit het straatbeeld.

Meteen instapklaar

Muren uitbreken, nieuwe muren plaatsen, buitenschrijnwerk installeren, de binnenafwerking uitvoeren… Een uitbreiding van uw woning kan op de traditionele manier enkele maanden in beslag nemen. Kiest u daarentegen voor een aanbouwmodule, dan heeft u enkel de voorbereidende werken, de plaatsing van de module en de finale afwerking langs de binnenzijde. De module zelf is kant-en-klaar waardoor uw keuken of extra badkamer meteen gebruiksklaar geleverd wordt. Hierdoor kort u de bouwtijd en de daarbij horende overlast aanzienlijk in.

Wenst u meer informatie over onze aanbouwmodules en hoe zo’n modulaire aanbouw in zijn werk gaat? Neem dan contact op met één van onze bouwadviseurs. Zij helpen u graag verder.