Nieuws

5 voordelen van een modulaire praktijkruimte aan huis

Terug naar overzicht

Een eigen bedrijf? Heel wat Vlamingen zijn zelfstandig in hoofd- of bijberoep en daarmee ook op zoek naar een geschikte werkplek of ontvangstruimte voor hun klanten. En die vindt u niet zomaar. Een kantoor of bedrijfspand huren kan namelijk prijzig zijn en u wilt ook graag een goed bereikbare locatie voor cliënten en partners. De oplossing? Een modulaire praktijkruimte aan huis. Wij geven u alvast vijf voordelen!

1. Nooit meer file

Met uw kantoor en werkplek in de achtertuin heeft u nooit meer last van drukte op de weg. Na de eerste kop koffie trekt u eenvoudigweg de keukendeur achter u dicht en stapt u de praktijkruimte binnen. Kan het nog makkelijker? U kunt ervoor kiezen om de modulaire ruimte als aanbouw aan het huis te plaatsen, of juist iets verder weg in de achtertuin. Deze keuze hangt af van uw beroep en de indeling van uw perceel. Werkt u met machines die redelijk wat geluid maken, heeft u kinderen in huis of ontvangt u regelmatig klanten? Dan kan een losstaande module wellicht meer rust en privacy bieden.

2. Snelle bouwtijd en plaatsing

Laten we eerlijk zijn, tijd is geld. En als het op de optimalisatie van uw onderneming aankomt, trekt u liever vandaag dan morgen in die gloednieuwe praktijkruimte. Bij STiDO begrijpen we dat. Modulaire woningbouw heeft dan ook een grote troef: de ruimte wordt eerst in ons atelier gebouwd en vervolgens op één of twee dagen bij u afgeleverd waarna de laatste afwerking ter plaatse kan gebeuren. Geen maandenlange bouwwerf op uw terrein, maar gewoon een kant-en-klaar resultaat waar u meteen gebruik van kunt maken.

3. Volledig naar eigen wens

Als u een vast bedrijfspand huurt of koopt, zult u zich altijd moeten aanpassen aan de bestaande infrastructuur en indeling daarvan. Een praktijkruimte van STiDO deelt u helemaal zelf in. Onze ontwerpers luisteren aandachtig naar uw verhaal en tekenen vervolgens een functioneel en stijlvol ontwerp uit. Een raam iets meer naar rechts, een deuropening verplaatsen, een volledig roze behandelkamer, een dubbele inkomhal of een groot schuifraam richting het zuiden? Alles is mogelijk. Zo krijgt u niet alleen de ruimte voor uw beroep, maar ook dé ruimte voor uw beroep.

4. Professionele uitstraling

Het oog wil ook wat. Noem het misschien oppervlakkig, maar de klant van vandaag beoordeelt u evenzeer op uw kwaliteiten als op de uitstraling van uw bedrijf. Een frisse, moderne en kwalitatieve praktijkruimte maakt meteen een goede indruk op bezoekers en laat zien dat u in uw onderneming investeert. Bovendien heeft u zelf alle inspraak in hoe wij uw modulaire praktijkruimte vormgeven, zowel in het interieur als het exterieur.

5. Geschikt voor elk beroep

In de coronatijd was er bij professionelen vooral nood aan thuiskantoren. Maar de mogelijkheden die STiDO biedt, gaan veel verder dan dat. Wat dacht u van een kinesistenpraktijk, een schoonheidssalon, een labo of een psychologenpraktijk? We hebben er al tientallen van geplaatst, voor ondernemers in heel Vlaanderen. Met een modulaire praktijkruimte mag u gerust out of the box denken, wij bouwen naar uw wens.

Meer weten over modulaire praktijkruimtes? STiDO bekijkt graag samen met u alle mogelijkheden.