Combineer zorg met privacy dankzij een mobiele zorgwoning

Met een mobiele zorgwoning geniet u van ‘the best of both worlds’. Hulp is altijd in de buurt zonder in te boeten aan privacy. Bij STiDO kiest u voor een duurzame mobiele zorgwoning in houtskeletbouw. Dit is steeds volledig op uw maat.

Wat is een mobiele zorgwoning?

Kangoeroe- of zorgwonen is wanneer een alleenstaande of een gezin een woning deelt met één of meerdere bejaarde personen of zorgbehoevenden. Die wonen in een extra ruimte in of aan de bestaande woning. Wordt de extra woonruimte aan de woning er niet met traditionele bouwmethode aangebouwd, maar gecreëerd met een mobiele unit zoals een container of een houtskeletmodule, dan spreken we over een mobiele kangoeroe- of zorgwoning.  

Met een mobiele zorgwoning leeft u samen, maar toch apart

  • Snelle doorlooptijd van beslissing tot eindresultaat
  • Geen ingrijpende werken aan uw woning
  • Ieder heeft zijn eigen woonruimte
  • Zowel te koop als te huur
  • Maatwerk is mogelijk

Ik bekijk liever eerst enkele FAQ’s

Ook jongeren maken steeds meer gebruik van zorgwonen als tussenstap naar zelfstandig wonen. Dit wordt gedaan door in of aan de woning een 'ondergeschikte wooneenheid' te creëren, zoals een mobiele zorgwoning.

Iedereen wint met een mobiele zorgwoning

Hulp binnen handbereik en door een afgescheiden woonruimte privacy voor iedereen. Met een mobiele zorgwoning bewaart u steeds een gezond evenwicht tussen de benodigde zorg en de behoefte aan zelfstandig wonen.

Mobiele zorgwoning in houtskeletbouw

Bij STiDO bouwen we onze mobiele zorgwoningen volgens het principe van modulaire houtskeletbouw. Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en uitstekende isolatieprestaties zijn maar enkele voordelen. Het modulair bouwen van de zorgwoning maakt dat alles in eigen ateliers gebouwd wordt met een snelle levering als resultaat.

Een mobiele zorgwoning op maat?

Bij STiDO zoeken we steeds naar een gepaste mobiele oplossing voor uw noden. Onze adviseur bespreekt met u alle mogelijkheden rekening houdend met uw wensen. U kan bijvoorbeeld tijdelijk een STiDO huren, kiezen voor een standaarduitvoering of een STiDO volledig op maat laten maken. Dan krijgt u een mobiele zorgwoning met de door u gewenste afmetingen, indeling en afwerking. De mogelijkheden zijn talrijk en de gebruikte materialen steeds van hoogwaardige kwaliteit.

Bouwvergunning of meldingsplicht?

In België zijn diverse regels van toepassing en de stedenbouwkundige voorschriften voor mobiele bijgebouwen kunnen variëren per regio. We gaan steeds samen op voorhand na wat de mogelijkheden zijn en wat voor u van toepassing is.