Oude garage maakt plaats voor mobiele zorgunit voor Miriame

Het besef dat het huis waarin ze woonde te groot werd en het onderhoud van de tuin steeds meer inspanning vroeg, was er al even. Haar 70ste verjaardag was voor Miriame echter het kantelmoment waarop ze besloot om op zoek te gaan naar een alternatief voor haar huidige woning. De gepaste oplossing vond ze bij STiDO: een mobiele zorgwoning die in de tuin van haar dochter en schoonzoon in Begijnendijk werd geïnstalleerd.

Van garage naar zorgwoning

Eind 2020 nam Miriame voor de eerste keer contact op met STiDO om zich te informeren over zorgwonen. Na even wikken en wegen besloot ze enkele maanden later om ervoor te gaan. Haar huis werd te koop gezet en in de tuin van haar dochter en schoonzoon werden de nodige voorbereidingen getroffen. “Daar stond nog een oude garage met een asbestdak. Dat moest toch weg dus werd de garage van 40 m2 afgebroken zodat we op dezelfde plaats de zorgwoning konden zetten. 40 m2 lijkt misschien niet veel, maar meer heb ik als alleenstaande niet nodig”, vertelt Miriame.

Budgettaire vrijheid

Voor ze definitief voor STiDO koos, keek Miriame nog even over de grens en vroeg ze ook een offerte op bij een Nederlandse concullega. “Die partij was in eerste instantie veel goedkoper, maar met de afwerking die ik graag wou, was de eindsom uiteindelijk hetzelfde. Bovendien waren de vervoerkosten veel hoger. Ze stelden het goedkoop voor, maar in feite was dat niet zo. Bij STiDO daarentegen ben je baas over je eigen budget en heb je de vrijheid om je keuzes aan te passen in functie van wat je wil uitgeven.”

Van kennismaking tot afwerking

Na een eerste kennismakingsgesprek brachten Miriame en haar dochter een bezoek aan het STiDO-atelier in Mollem (Asse). “Daar konden we zien hoe een STiDO wordt gemaakt en kregen we meer uitleg over het productieproces. Daarna is STiDO-adviseur Jeroen een keertje langsgekomen om te kijken hoe het bijgebouw het best kon worden geplaatst in de tuin en kregen we ook het kraanbedrijf over de vloer om de plaatsing voor te bereiden. Als laatste moesten we enkel nog de afwerking voor de keuken, badkamer, vloer, etc. kiezen.

Iedereen op straat

Op 2 augustus was het zover en werd de mobiele zorgunit van Miriame geplaatst. “Dat was spectaculair. De hele straat stond buiten om te kijken. Ze hebben de unit over het dak gehesen en in zijn geheel hier geplaatst”, zegt Miriame. “Daarna zijn ze de keuken nog komen plaatsen en hebben ze de tweede laag verf aangebracht. Nadat alles voldoende droog was, hebben we mijn bed, kleerkast, etc. verhuisd en de aansluitingen voor het water, de elektriciteit en de afvoer in orde gebracht.”

Duidelijke communicatie

Terugkijkend op de samenwerking met STiDO kan Miriame vooral de vlotte opvolging en de duidelijke communicatie appreciëren. “We moesten Jeroen maar een mailtje sturen en het werd afgehandeld. STiDO heeft ook al enkele keren gebeld om te vragen hoe het nu gaat. Ik kan hen alleen maar aanbevelen. We hebben ondertussen al veel positieve reacties gehad en ik hoop zelf nog lang plezier te beleven aan mijn STiDO.”