Franks vader komt thuis in zijn mobiele zorgwoning

Toen Franks vader alleen achterbleef na het overlijden van zijn vrouw, besloot hij samen met zijn zoon dat hij zou verhuizen naar een kangoeroewoning in de vorm van een bijgebouw. Hun zoektocht naar een compacte sleutel-op-de-deurwoning in houtskeletbouw leidde hen naar de specialisten van STiDO.

Meteen een match

“Tijdens onze online zoektocht kwamen we verschillende firma’s tegen, maar die boden een container of andere constructie aan. Wij wilden echter een houtskeletbouw die als sleutel-op-deurwoning werd geleverd zodat we het werk konden beperken. Bovendien zochten we een oplossing op korte termijn gezien de gevorderde leeftijd van mijn vader. Bij STiDO vonden we wat we zochten en voelden we meteen een match” vertelt Frank.

Vlotte overgang

Het vooropgestelde budget werd als basis gebruikt voor een eerste ontwerp maar dat bleek iets te krap. “We zijn dan echt op maat van mijn vader gaan kijken welke ruimtes hij nodig had en wat daar allemaal in moest passen. Om de overgang naar de zorgwoning zo vlot mogelijk te laten verlopen, vonden we het belangrijk dat mijn vader zijn eigen spullen kon meenemen en op die manier het gevoel had thuis te komen in het mobiele bijgebouw. We hebben de unit daarom wat uitgebreid, zodat hij de spullen die bij belangrijk vond kon meenemen.”

Obstakels

Hoewel Frank en zijn vader een oplossing op korte termijn zochten, gooide het lokale stadsbestuur roet in het eten. “We kregen te horen dat we niet konden bijbouwen. Uiteindelijk bleek die informatie niet te kloppen, maar daardoor hebben we wel zo’n negen maanden vertraging opgelopen. Zodra de bouwvergunning uiteindelijk in orde was, is STiDO gestart met de productie. Ondanks het grondstoffentekort als gevolg van de coronacrisis hebben ze slechts een paar weken vertraging opgelopen en zich aan de beloofde levertermijn gehouden. Knap dat ze die belofte konden waarmaken ongeacht de uitzonderlijke omstandigheden.”

Flexibiliteit

Het productieproces moest trouwens nog even worden bijgestuurd toen er een fout in de plannen bleek te zitten. “Een paar weken voor de plaatsing ontdekten we dat de plannen die we hadden aangeleverd niet correct waren. Desondanks was STiDO flexibel genoeg om in de laatste fase van productie nog aanpassingen te doen, zodat de doorgang die oorspronkelijk voorzien was er wel kan komen op het moment dat het bijgebouw een andere functie krijgt”, zegt Frank.

Vlotte communicatie

Terugkijkend op de samenwerking met STiDO is Frank vooral tevreden over de vlotte communicatie en de hoogwaardige kwaliteit. “Als er iets was, belden of mailden we STiDO en moesten we nooit lang wachten op een antwoord. Bovendien hebben ze alles waargemaakt wat ze beloofd hadden: er was geen onverwachte meerprijs en alles is binnen de deadline opgeleverd. Dan kan je als klant alleen maar tevreden zijn. STiDO levert een goed product af en mijn vader woont graag in het bijgebouw, dus naar mijn gevoel is onze investering zeker zijn geld waard.”