Filip geeft online les in alle rust dankzij nieuw bijgebouw

Het idee om een aparte buitenkamer te plaatsen in de tuin ontstond tijdens de lockdown. Filip is leerkracht en vond in huis geen geschikte plek om zijn lessen online te organiseren. Een extra ruimte bijbouwen, leek dus de slimste keuze. Maar hij wilde dan wel zorgeloos bouwen, zonder te veel geregel. De oplossing? Een mobiele module van STiDO!

Extra buitenruimte 

We hebben het allemaal ervaren de afgelopen tijd: rust in huis vinden om te werken of te ontspannen is lastiger als (bijna) iedereen thuis moet werken. Dat merkten ook Filip en zijn gezin. “Ruimtegevoel is voor ons belangrijk. Daar focusten we dus ook op bij het bouwen van onze woning. Alle binnenruimtes zijn bijgevolg opengewerkt: de keuken, de living … Tijdens de lockdowns speelde dat echter in ons nadeel, want we konden ons nergens echt apart zetten. En tijdens een online les is er natuurlijk beter niet te veel afleiding op de achtergrond. Een extra kamer, buiten dan, bleek noodzakelijk.”

Op zoek naar de ideale bouwpartner

Filip en zijn vriendin gingen online op zoek naar de geschikte oplossing. Ze contacteerden verschillende bedrijven. “Onze voorkeur ging uit naar STiDO omdat we flexibiliteit en maatwerk essentieel vonden. Bij concurrenten was er vaak een standaard oppervlakte, werkwijze of indeling. STiDO gaf ons daar meer vrijheid in. En toen we door de foto’s bladerden, zagen we ook meteen wat we in gedachten hadden. We bezochten vervolgens tweemaal de showroom. Dat was handig om voorbeelden in real life te bekijken en om inzicht te krijgen in de werkwijze en opbouw.”

Module op maat

STiDO ging met de plannen van Filip aan de slag. “Het werd een bijgebouw van 6 op 4 meter, mét verwarming, elektriciteit en internetverbinding. We wilden ook graag de houten latjes zichtbaar houden aan de buitenzijde omdat dat mooi past bij ons houten terras. Beide zijn vervaardigd in duurzaam Thermowood. De plaatsing verliep verbazend vlot. Met een kraan werd het geheel simpelweg over ons huis getild. Ook over de communicatie ben ik erg tevreden. Adviseur Jeroen stond ons altijd vriendelijk te woord. We moesten wel even wachten op de installatie van de airco wegens toeleveringsproblemen, maar dat was niet zo erg. Het was op dat moment, net voor de zomer, gelukkig warm genoeg, zodat we geen kou moesten lijden.”

Multifunctioneel bijgebouw

Ook nu er – hopelijk – geen lockdowns meer in zicht zijn, komt het bijgebouw van pas. “Mijn vriendin is apothekeres en maakt er gebruik van om ongestoord haar voorschriften na te kijken. Er staat inmiddels ook al een tv en een slaapbank. Dat is leuk voor de kinderen en gasten. Je kan het eigenlijk een polyvalente ruimte noemen. Het is dan wel een investering maar het loont echt wel de moeite. Je haalt er zoveel voordeel uit. Na de bouw van ons huis, had ik ook echt geen zin meer in veel gedoe en geregel om een bijgebouw te realiseren. Wel, met STiDO vermijd je dat. Het enige wat je nog zelf moet doen, is de elektriciteit leggen. Verder heb je geen enkele zorg!”