Eerste hulp bij kamertekort: bijgebouw als privévertrek voor Peters zoon

Wanneer een nieuw samengesteld gezin onder één dak gaat wonen, is het vaak puzzelen om iedereen een eigen plek te geven. Dat was ook het geval voor Peter toen hij met zijn nieuwe partner ging samenwonen. Om het kamertekort op te vangen, beslisten ze om voor Peters 22-jarige zoon een mobiel bijgebouw in de tuin te plaatsen zodat ook hij een eigen kamer heeft waar hij zich in alle rust kan terugtrekken.

Praktische voordelen van houtskeletbouw

Aanvankelijk dachten Peter en zijn zoon aan een bijgebouw in traditionele bouwstijl, maar een online zoektocht bracht hen bij STiDO. “Het eerste contact beviel ons al meteen en ook de prijs zat direct goed. Die was vergelijkbaar met een traditionele bouw, maar houtskeletbouw bood meer praktische voordelen. Aangezien het houtskelet op voorhand in het atelier wordt gemaakt, is er bijvoorbeeld al geen overlast op de werf. Bovendien is het bijgebouw volledig klaar wanneer ze het leveren. Je moet geen andere partijen meer contacteren voor de afwerking en kan er quasi meteen intrekken”, vertelt Peter.

Maatwerk

Een eerste afspraak met adviseur Jeroen gaf Peter en zijn zoon meer duidelijkheid over de werkwijze van STiDO. “Jeroen heeft in het atelier in Mollem het hele proces duidelijk toegelicht en meer verteld over hoe een STiDO precies wordt samengesteld. Daarna hebben we samen overlegd wat voor ons allemaal aanwezig moest zijn in het mobiel bijgebouw en wat de beste indeling hiervoor was. Zo zijn we gekomen tot een plan waarbij de 32 m2 zo praktisch mogelijk wordt opgedeeld in een woonruimte, inclusief bed, kast, tv en salon, met aansluitend een gang naar het toilet, de douche met lavabo en de technische ruimte.”

Vlotte levering

Er zat geen tijdsdruk achter de bestelling van het mobiele bijgebouw, maar dankzij de korte doorlooptijd werd  de STiDO vlot geleverd. “We hadden gemikt op mei – juni, maar begin mei werd de unit al geplaatst”, zegt Peter. “Ze zijn toen ’s morgens rond 5 uur toegekomen en tegen 11 uur was de plaatsing afgerond. Daarna hebben ze nog de afwerking in orde gebracht en hebben wij zelf de aansluiting van het sanitair en de elektriciteit gedaan.”

Nooit te veel

Als tevreden klant is Peter vooral te spreken over de vlotte communicatie en flexibiliteit van STiDO. “Tijdens het proces denk je soms nog aan dingen die beter kunnen. Zo hebben we nog een voorziening voor een buitenlicht laten toevoegen en maakten we ons de bedenking dat het handig zou zijn om achter de muren voorzieningen te treffen voor een keuken. Die is nu niet geïnstalleerd, maar als we er later wel één willen toevoegen, is er geen breekwerk meer nodig. STiDO heeft altijd positief gereageerd op onze vragen. We hadden op geen enkel moment het gevoel dat we te veel vroegen.”