Een ruimte met veel lichtinval die perfect past in de omgeving voor Samuel

Samuel Troonen zocht naar een goede oplossing om zijn werknemers een aangename werkomgeving te bieden. Hij wendde zich tot STiDO en koos voor de plaatsing van een houten prefabmodule. De twee medewerkers kregen een ruime, lichtrijke en rustige werkplek waar ze heel vlot hun werk kunnen doen.  

Zelfstandige lichtrijke module die rust uitstraalt 

Het beoogde doel hier was niet echt een uitbreiding, maar wel een oplossing te vinden om een lichtrijke en rustige werkomgeving te creëren. De module bevindt zich rechtstreeks op het hoofdbedrijfsterrein, maar vormt een afzonderlijk bijgebouw, waardoor het de gewenste rust en autonomie biedt. Samuel Troonen bevestigt ons dat zijn twee medewerkers “heel blij zijn met deze ruimte en er helemaal openbloeien. Ze komen hier graag werken.”

Instapklaar 

Tijdens zijn zoektocht naar een sleutel-op-de-deur bouwontwerp ontdekte Samuel op internet STiDO, een bedrijf gespecialiseerd in geprefabriceerde modulaire houtskeletbouw.  Na een eerste telefoontje volgde heel snel een face-to-face contact om te peilen naar de precieze behoeften van de klant, een woordje uitleg te geven over het bedrijfsconcept, oplossingen aan te reiken en de verschillende mogelijke opstellingen voor te stellen. Wat Samuel zocht, was een instapklare oplossing die zeer snel kon worden gerealiseerd, zonder overlast, lawaai of al te ingrijpende werkzaamheden, en die esthetisch gezien mooi zou passen in de omgeving. En STiDO bleek in staat om in alle opzichten aan deze eisen te voldoen.

Snel, beschikbaar en proactief  

Bij STiDO gaat alles snel, dat is misschien wel de belangrijkste eigenschap van hun prefabbouwconcept en werkwijze. Vanaf het eerste contact tot de oplevering is het altijd dezelfde adviseur die je project opvolgt, waardoor misverstanden worden vermeden en de klanten kunnen rekenen op een gepersonaliseerde en eersteklas service. “De contactpersoon die ons dossier opvolgde, antwoordde altijd snel en vriendelijk op al onze vragen en handelde professioneel en proactief,” vertelt Samuel.  En hij voegt eraan toe: “Alles is vlot verlopen, zowel in de ontwerp- als in de uitvoeringsfase. We zijn over de hele lijn erg tevreden over hoe STiDO het hele proces aanpakt.”

Een bouwwerf zonder lawaaihinder of afbraakwerken

Als we hem vragen waarom hij voor STiDO koos en wat de voordelen zijn van deze manier van bouwen, antwoordt Samuel: “Voor een project van deze omvang (9 m x 4,4 m), had ik een beroep moeten doen op een aannemer, regelingen moeten treffen, muren moeten afbreken...”. Hier was dit allemaal niet nodig. Samuel benadrukt vooral hoe snel het project werd uitgevoerd en hoe het allemaal goed beheersbaar bleef. “De mobiele unit wordt ontworpen, geplaatst en kan dan zo goed als meteen in gebruik worden genomen.”

De grote middelen

STiDO doet er alles aan om aan de eisen van zijn klanten te voldoen. In de eerste plaats zijn de modules zo ontworpen dat ze “sleutel-op-de-deur” op de gewenste plek kunnen worden geplaatst. Zodra de unit in de werkplaats klaar is, wordt hij per vrachtwagen aangevoerd, met een enorme kraan van meer dan 100 ton naar zijn definitieve plaats getild en tenslotte aangesloten. Samuel zegt nog dat hij danig onder de indruk was toen ze de module kwamen plaatsen. “Ik dacht aanvankelijk dat er niet zo veel bij zou komen kijken, maar het tegendeel was waar. De ochtend dat de container arriveerde, was het echt indrukwekkend om te zien welke grote middelen er werden ingezet toen de kraan werd opgesteld. Bij aankomst moesten ze onze drukke straat zelfs afzetten”, weet hij nog. Als hij vandaag terugdenkt aan hoe verwonderd hij was, kan hij een glimlach niet onderdrukken.