Een modern verzorgingssalon voor Yanne

Wat doe je als je je zelfstandige activiteit thuis uitoefent, maar de beschikbare ruimte eigenlijk te klein is om je klanten in alle comfort te ontvangen? Dan kan je een groter pand huren of kopen, maar je kan, net als Yanne, ook een slimme keuze maken en je klanten verwelkomen in een mobiel bijgebouw vlak langs je eigen deur.  

Snelle oplossing

“Ik ben mijn schoonheidssalon gestart in onze privéwoning, maar dat kamertje was eigenlijk niet toereikend. Ik heb wel rondgekeken om een pand te huren, maar ik vond het toch fijner en handiger thuis te blijven werken. Ik heb toen simpelweg online gezocht op ‘snel bouwen’ en ben zo bij STiDO uitgekomen.” De korte doorlooptijd bleek voor Yanne één van de grootste voordelen van prefab modulaire houtskeletbouw.

Goed gevoel

Na het eerste gesprek met haar STiDO-adviseur zat het gevoel van schoonheidsspecialiste Yanne meteen goed. “Ik vond het fijn dat Jeroen de eerste keer naar Hamont kwam. Hij kon meteen zien waar de STiDO eventueel kon worden geplaatst en wat de mogelijkheden waren. Daarna hebben we bij STiDO in Mollem overlopen wat mijn specifieke wensen waren voor het ontwerp en kon ik thuis nog de verdere afwerking zoals de vloer, verlichting, etc. kiezen. Vier maanden later stond het afgewerkte bijgebouw al in onze tuin.”

Rustgevend uitzicht

Yanne richtte haar STiDO vooral in functie van haar klanten in. Zo werd er een leuk wachthoekje gemaakt en is er een groot behandelgedeelte met een apart toilet. “Bovendien is er achteraan een volledig glazen wand zodat mijn klanten in de behandelingsstoel kunnen genieten van het rustgevende uitzicht op het bos achter ons perceel.” Voor de buitenafwerking koos Yanne voor crepi zodat deze volledig aansluit bij de afwerking van hun nieuwbouwwoning.

Vlotte plaatsing

Eind december werd het mobiele bijgebouw geplaatst. “De ene dag zijn ze de schroeven in de grond komen zetten en de dag erop stonden ze hier om zes uur ’s ochtends om de constructie zelf te plaatsen. Op een paar uur tijd was de klus geklaard. Daarna zijn ze bij gunstigere weeromstandigheden teruggekomen om de buitenafwerking te verzorgen. Alles was net op tijd in orde toen we groen licht kregen om weer open te gaan.”

Snelle en persoonlijke service

Wanneer we Yanne vragen naar haar ervaring met STiDO is ze vooral enthousiast over de snelle service en het contact met de bouwadviseur. “Ik kreeg telkens snel een antwoord op mijn vragen en vond het fijn dat ik altijd bij Jeroen terechtkon. Een vast aanspreekpunt durf je sneller contacteren en ik werd altijd heel vriendelijk verder geholpen. Ik krijg ook veel fijne reacties op de STiDO en heb al vaak moeten uitleggen hoe het kan dat het bijgebouw zo snel werd gebouwd en geplaatst.”