Een compacte zorgunit voor Rudy

Rudy woont al jaren samen met zijn vrouw in Ternat. Maar sinds hij aan zijn rolstoel gebonden is, is het moeilijk om de slaapkamer en badkamer op de bovenverdieping te bereiken. Het koppel ging op zoek naar een manier om in alle comfort samen te kunnen blijven wonen. De oplossing vonden ze bij STiDO met een compacte zorgunit.

Doorlopend geheel

Oorspronkelijk liep de bestaande woning van Rudy en zijn vrouw over in een aangebouwde veranda. Die werd onlangs weggehaald en vervangen door een op maat gemaakte zorgunit. “Zo blijft alles één mooi doorlopend geheel dat voor mij gemakkelijk toegankelijk is en moet ik geen trappen meer doen”, vertelt Rudy. Dankzij het lichte gewicht van de houtskeletbouw moest er bovendien geen extra fundering worden voorzien. De zorgunit kon gewoon op de plaats van de vroegere veranda worden geïnstalleerd.

Faciliteiten op maat

In de aanbouw beschikt Rudy over een eigen slaapkamer en badkamer. De keuken en leefruimte gebruikt hij nog steeds samen met zijn vrouw in hun bestaande woning. Gezien Rudy’s specifieke behoeften werden alle faciliteiten in de zorgunit op maat voorzien. “Zo werd het toilet bijvoorbeeld hoger gemaakt om de transfer vanuit mijn rolstoel te vergemakkelijken” zegt Rudy. “Ook de muren werden voorzien van leuningen om het voor mij mogelijk te maken me eventueel zonder rolstoel te verplaatsen.”

Plaatsing vastgelegd

Samen met hun zoon en hun STiDO-adviseur werd het volledige project nauwkeurig opgevolgd zodat een vlotte oplevering kon worden gegarandeerd. Tijdens de plaatsing kregen onze vakmannen het gezelschap van een productieploeg die voor het tv-programma ‘Iedereen Beroemd’ een leuke reportage maakte. Binnenkort ziet u Rudy’s gloednieuwe zorgunit dus waarschijnlijk een keertje voorbijkomen op tv.

Laatste finishing touches

Voor Rudy effectief gebruik kan maken van zijn STiDO moet de vloer nog worden bekleed en de deuropening wat verbreed. “Dan ben ik helemaal klaar om de faciliteiten in de zorgunit te gebruiken en heb ik alles binnen handbereik. Ik kijk ernaar uit om in alle comfort ons dagelijks leven verder te zetten.”

Aanrader

Uit Rudy’s antwoord op de vraag of hij STiDO zou aanbevelen aan anderen, blijkt dat we er een tevreden klant bij hebben. “De samenwerking is heel goed verlopen en ik zou STiDO absoluut aanbevelen. Dat doen we trouwens nu al.”