Welke hijskraan gebruiken we?

De plaatsing van een mobiel bijgebouw duurt doorgaans slechts enkele uren en gebeurt met een hijskraan. We gebruiken verschillende soorten kranen, afhankelijk van de situatie, en kiezen hierbij steeds voor de eenvoudigste oplossing. Dit zijn de factoren waar we rekening mee houden:

  • De bereikbaarheid van de locatie
  • Het gewicht van het mobiel bijgebouw
  • De afstand tussen de kraan en het plaatsingsgebied

Bereikbaarheid en gewicht

Bij makkelijk bereikbare plaatsen volstaat vaak een kleine kraan, maar ook op moeilijk bereikbare locaties kan u een bijgebouw plaatsen met behulp van een mobiele telescoopkraan of een mobiele torenkraan.
In eerste plaats bepaalt het gewicht van het bijgebouw de draagcapaciteit. Daarnaast is ook de afstand tussen de kraan en de plaats waar het bijgebouw komt van tel. Zo is het perfect mogelijk om vanaf de straatkant een mobiel bijgebouw te plaatsen in de tuin van een rijhuis. Hiervoor dan is wel een hijskraan met hoge mastlengte en een grote gieklengte nodig.

Soorten kranen

Mobiele telescoopkranen hebben een heel hoge draagcapaciteit. Een mobiele torenkraan is eveneens krachtig maar heeft een groter werkbereik. De machinist heeft een goed zicht op het werk en kan de kraan met een afstandsbediening besturen. Het voordeel van beide kranen is dat ze snel opgebouwd en geplaatst zijn.

Een van de grote voordelen van onze bouwtechniek is dat de werfoverlast tot een absoluut minimum beperkt blijft en een snelle plaatsing gegarandeerd kan worden.

Meer weten over onze plaatsingmethode? Bekijk onze werkwijze.