Vereenvoudigde procedure voor zorgwoningen in Hasselt

Hebt u al eens gedacht aan een mobiele zorgwoning in de tuin? In de meeste gevallen is een vergunning nodig om te voldoen aan de stedenbouwkundige voorschriften. In Hasselt geeft het stadsbestuur alvast het goede voorbeeld door werk te maken van een vereenvoudigde regelgeving.

Woonzorgunits steeds populairder

Meer en meer mensen vinden hun heil in een modulair bijgebouw voor zorgbehoevende ouders of familieleden. In Hasselt kwamen op korte tijd een aantal aanvragen voor mobiele woonzorgunits binnen. Het zijn vaak situaties waar een snelle oplossing gewenst is en de vergunningsprocedure veel tijd in beslag neemt. Schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Schepers wil daarom de plaatsing van mobiele zorgwoningen vergemakkelijken en de regelgeving in Hasselt tegen eind dit jaar aanpassen.

Duurzaam en betaalbaar alternatief

Er zijn creatieve oplossingen nodig om ons voor te bereiden op de vergrijzing van de maatschappij. Een mobiele zorgwoning is een ideale oplossing voor wie een zorgbehoevende dichtbij wil hebben zonder aan privacy in te boeten. Een modulair bijgebouw van STiDO biedt alle comfort van een moderne woning. Zo kan u deze volledig uitrusten met een badkamer, toilet en keuken zodat de bewoner zelfstandig en volwaardig kan leven. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief voor dure woonzorgcentra. Daarom juichen we bij STiDO de beslissing van het Hasseltse stadsbestuur toe om deze woonvorm toegankelijker te maken.

Woon niet wekenlang op een werf

Zorgsituaties zijn vaak te tijdelijk om ingrijpende verbouwingswerken aan de bestaande woning te doen. Bij STiDO bouwen we in een tijdsspanne van enkele weken elk modulair bijgebouw op maat van uw wensen in ons atelier. Vervolgens wordt de woning bij u geplaatst en is ze klaar voor gebruik. U leeft dus niet wekenlang op een bouwwerf. Wist u trouwens dat onze modulaire bijgebouwen enorm energiezuinig zijn en enkel met duurzame materialen worden gebouwd?
Interesse in onze oplossingen voor mobiele zorgwoningen? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.