Maak van je STiDO een STiDOOOOO

Het klassieke ideaal van een bakstenen huis waar we heel ons leven blijven wonen evolueert meer en meer naar alternatieve bouwvormen. Gezinssamenstellingen en woonnoden veranderen voortdurend, en we moeten steeds efficiënter omspringen met de bestaande ruimte. Het is dan ook geen verrassing dat modulair bouwen aan populariteit wint: geen enkele andere methode geeft je de vrijheid om een woning zo gemakkelijk uit te breiden en aan te passen. Maar wat is mogelijk? En hoe pakken we dat bij STiDO aan?

Modulair bouwen aan de toekomst

Wist je dat onze gebouwen verantwoordelijk zijn voor een derde van de CO2-uitstoot? De principes van een circulaire economie moeten daar verandering in brengen. Dan hebben we het niet enkel over energiezuinige woningen, maar ook over het duurzaam gebruiken en recycleren van materialen en het herbestemmen van bestaande structuren. Daarvoor moeten woningen flexibel en multifunctioneel zijn, zodat ze in de toekomst aan de veranderende noden blijven beantwoorden. Een kolfje naar onze hand, want modulair bouwen voldoet aan al deze eisen.

Probleemloos uitbreiden of verplaatsen

Een STiDO plaatsen is een garantie voor de toekomst. Niet alleen bouw je energiezuinig met duurzame materialen, maar je bent voorbereid op al je toekomstige behoeftes. Wat vandaag een tienerkamer is, kan morgen een kantoorruimte worden en binnen tien jaar een kangoeroewoning voor een zorgbehoevende ouder. Misschien ben je nu alleenstaande maar wil je rekening houden met gezinsuitbreiding. Voor al die situaties heb je de vrijheid om je woning te verplaatsen, uit te breiden of aan te passen met extra voorzieningen. Zowel voor een bijgebouw als voor een compacte nieuwbouw is modulair bouwen de enige bouwmethode waar je dat probleemloos kan doen.

Onze aanpak

Een bestaand huis uitbreiden? Dat kan met modulair bouwen gemakkelijk en zonder ellenlange bouwwerftoestanden. Een losstaand bijgebouw kan je probleemloos verplaatsen dankzij onze schroeffundering. Als je wat meer ruimte nodig hebt, kan je ook altijd een module bijbouwen of uitbreiden. Al in de ontwerpfase houden we rekening met toekomstige aanpassingen. Wanden en plafonds kunnen gedeeltelijk of volledig worden weggenomen. Dat maakt het mogelijk om een of meerdere modules aan te bouwen in de breedte of de hoogte. In de dakstructuur voorzien we gelamelleerde balken die toelaten om openingen te maken van zowat elke afmeting zonder dat er extra versteviging nodig is. Op die manier kunnen we eenvoudig een nieuwe module koppelen om op elke nood een antwoord te bieden.

Ben je overtuigd van de voordelen van modulair bouwen? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!