Hoe werkt schroeffundering?

Bij STiDO werken we niet met beton-, maar met schroeffundering. Een betrouwbare en duurzame methode voor het verankeren van uw mobiel bijgebouw uit houtskelet. In dit artikel ontdekt u alles over deze funderingsmethode.

Wat is schroeffundering?

Schroeffundering is een funderingssysteem met palen. In tegenstelling tot heipalen die in de grond worden geslagen, hebben de palen een schroefdraad waarmee ze in de bodem worden gedraaid. De druk van de omliggende grond neemt toe omdat de palen kegelvormig zijn. Daardoor zijn ze erg stabiel.

Werkwijze

Op basis van de ondergrond en het gewicht van de constructie bepalen we hoeveel palen er nodig zijn en hoe diep ze moeten zitten. Als de bovenlaag niet stabiel genoeg is, worden de schroefpalen verlengd tot ze in de stabiele onderlaag zitten.
Een groot voordeel van schroeffundering is dat het gemakkelijk te plaatsen is. Er komen geen zware machines aan te pas, enkel een machine die individueel bediend wordt. Indien nodig kan de schroeffundering zelfs manueel geplaatst worden zonder machines. Daardoor is schroeffundering ook op moeilijk te bereiken of kleine oppervlaktes mogelijk.

Duurzame oplossing

Schroeffunderingen gaan enorm lang mee, gemiddeld 50 tot 100 jaar. Bovendien zijn de schroefpalen herbruikbaar en kunnen ze gemakkelijk verplaatst of verwijderd worden. Daardoor heeft een schroeffundering ook een hoge restwaarde. Het is een milieuvriendelijke manier om te funderen, want er is geen afval en een minimaal transport.

Voordelen van schroeffundering

  • Snel geplaatst en meteen belastbaar
  • Goedkoper dan betonfundering
  • Weinig plaats nodig: overal aan te brengen
  • Geschikt voor alle bodemsoorten
  • Geen overlast door graafwerken, trillingen of geluid

Meer weten over onze bouwmethode? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.