Hoe komt uw gepersonaliseerde offerte tot stand?

Bij STiDO is ieder ontwerp uniek zodat het volledig aan uw wensen en behoeften voldoet. Logisch gevolg is dat u voor dit unieke ontwerp een gepersonaliseerde offerte ontvangt. Over welke factoren hierin een rol spelen, licht klantenadviseur Steven Boel een tipje van de sluier.

Gepersonaliseerd ontwerp en budget

“STiDO levert 100% maatwerk. Dit betekent dat we voor een ontwerp steeds beginnen van een blanco blad. Hierbij houden we naast uw wensen en behoeften uiteraard ook rekening met uw budget. Daarom werken we van casco (wind- en waterdicht) tot volledig afgewerkt en alles daar tussenin. Voor klanten die volledig ontzorgd willen worden, leveren we de STiDO geschilderd en 100% afgewerkt af. Maar we hebben ook klanten die op het budget willen besparen door zelf in te staan voor (een deel van) de afwerking . Dan hebben ze de vrijheid om zelf bijvoorbeeld nog de keuken te installeren, de vloer te leggen, etc.”

Checklist en praktische aspecten

In het opstellen van een offerte op maat spelen tal van factoren een rol. “Ik overloop samen met de klant een checklist waarin alle onderdelen van een nieuwbouw of bijgebouw aan bod komen”, zegt Steven. “In ons atelier in Mollem zijn naast enkele showroommodellen ook tal van afwerkingsmaterialen te bezichtigen. We bekijken samen welk verwarmings- en koelingssysteem de voorkeur heeft. Welk type vloer moet er worden gelegd; een eiken parket, laminaat of toch liever een vinylvloer? Mogen de binnendeuren gewone draaideuren zijn of zijn er schuifdeuren gewenst? Welk soort toilet moet er aanwezig zijn met welk type drukknop? Enzovoort. Het is dus een redelijk lange lijst die we overlopen, maar dat laat ons toe om een offerte echt op maat van de klant te maken.” De gemaakte keuzes passen we in de eerste plaats toe in het ontwerp en nemen we daarna mee in de offerte.”

Aanbod uitbreiden

We evalueren ook regelmatig het gamma aan materialen dat we aanbieden. “Hebt u een voorkeur voor een materiaal dat we momenteel niet aanbieden, dan bekijken we de mogelijkheid om dit in ons gamma op te nemen. Zo vroeg een klant onlangs een lichtstraat van 3 meter lang die we nog niet hadden geplaatst. We hebben de verschillende mogelijkheden bestudeerd en de klant een gepaste oplossing op maat aangeboden.”

Plaatsing

“Een belangrijke factor in het bepalen van de prijs is de plaatsing. De kosten voor transport en plaatsing worden bepaald door o.a. de bereikbaarheid, de hoogte die eventueel moet overbrugd worden en de diepte op het perceel”, vertelt Steven. “Zodra we een voorakkoord hebben, neem ik dan ook contact op met de verantwoordelijke voor het kraanwerk die op zijn beurt een afspraak maakt om ter plaatse te gaan kijken. Hij schat de verschillende mogelijkheden en benodigdheden precies in en bevestigt definitief het noodzakelijke plaatsingsbudget.”