Gewikt en gewogen: modulair bouwen met hout vs beton

Wil je modulair bouwen, maar twijfel je nog tussen houtskelet en betonbouw? Om je te helpen nemen we beide bouwvormen onder de loep.

Architectuur

Beton straalt een strakke stijl uit. Hout daarentegen past perfect bij bijvoorbeeld een open architectuur met veel natuurlijk licht en een maximaal ruimtegevoel. Bovendien zijn al jouw wensen mogelijk.

Snelheid

Modulair bouwen met houtskeletbouw is een van de snelste bouwtechnieken. We prefabriceren de modules op voorhand in ons atelier en in slechts enkele weken is alles klaar voor levering. Zo gebeurt het bouwproces in ideale omstandigheden en in optimale kwaliteit aan een razendsnel tempo. Slechts enkele maanden na bestelling kan je huis reeds geleverd worden en is het instapklaar. Dankzij de droge bouwmethode heeft de constructie geen droogtijd nodig zoals bij beton en kan je al meteen genieten van een heerlijk binnenklimaat.

Bij betonbouw duurt de bouwtijd enkele maanden langer en ben je meer afhankelijk van de weersomstandigheden. Dan kan het eindresultaat wat langer op zich laten wachten.

Prijs

Houtskeletbouw is niet per se duurder of goedkoper dan traditionele betonbouw. Maar je vermijdt wel extra kosten. Omdat je woning sneller klaar is met houtskeletbouw, bespaar je op eventuele huurkosten in afwachting van je verhuis én op arbeidsuren. De prefabricatie gebeurt volledig in onze productiehal: zo betaal je geen onnodige verplaatsingen naar de werf.

Isolatie

Hout isoleert uitstekend. Houtskeletbouw doet het maar liefst 15 keer beter dan beton. Zo verwarm je minder én spaar je CO2 uit. Dankzij de volledig geïsoleerde tussenruimte in het houten skelet, haalt je woning een uitmuntend energiepeil. Je hebt het ook altijd warm omdat de binnenwanden nooit koud aanvoelen. Beton ligt dan wel meer in lijn met de Vlaamse bouwtraditie, maar met hout is je woning volmaakt klaar voor de toekomst.

Ecologisch

Niet alleen het wonen zelf is door de uitstekende isolatie duurzaam, ook het bouwen is heel ecologisch. Hout is een hernieuwbare energiebron en een heel milieuvriendelijk materiaal. Daarnaast wordt het fabricageafval gerecycleerd tot houtpellets, papier, vezelplaten ... Ook op het vlak van ecologie moet betonbouw dus zijn meerdere erkennen.

Ben je overtuigd van modulair bouwen? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!