Een STiDO volledig op uw maat? Zo gaan we te werk!

Modulair bouwen is voor STiDO dé manier om een woning, zorgwoning of mobiele unit te maken die 100% voldoet aan de wensen en noden van onze klanten. Hoe we dat precies aanpakken? Dat vertelt onze klantenadviseur Steven Boel met veel plezier.

Vaag idee

“De meeste mensen die ons contacteren hebben een vaag idee van wat ze willen, maar zijn vaak niet op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is. Vooral het modulaire aspect wordt door het grote publiek nog snel gelinkt aan containers. Bij STiDO maken we al sinds het begin gebruik van houtskeletbouw. Wij kijken in de eerste plaats wat onze klanten nodig hebben en wat hun budget is,  waarna we samen aan de slag gaan om een ontwerp op maat te maken dat we in ons eigen atelier verwezenlijken en afwerken”, vertelt Steven.

Diverse mogelijkheden

Na een eerste verkennend telefoongesprek wordt er meestal een afspraak vastgelegd op de STiDO-site in Asse. “Dat helpt om onze klanten een beter idee te geven van de keuzemogelijkheden die ze hebben en de afwerking die we kunnen bieden. Klanten vragen soms naar referentieadressen zodat ze eens naar een geplaatste STiDO kunnen kijken. Helaas is dat door de privacywetgeving onmogelijk. Een bezoek aan onze site is daarom een goed alternatief, want het laat toe om modules in verschillende afwerkingsfases te tonen alsook het totaalpakket aan mogelijkheden.”

Interne expertise

Afhankelijk van hoeveel tijd er beschikbaar is, wordt tijdens die eerste afspraak al over het ontwerp van de STiDO gesproken. “Af en toe komen mensen met een plan van de architect of een zelfgetekend plan naar ons toe. Toch maken we meestal bij STiDO zelf een ontwerp”, zegt Steven. “Dat is in de eerste plaats goedkoper voor de klant want een externe architect moet natuurlijk betaald worden. Bovendien ben ik bouwkundige van opleiding en beschik ik over de nodige kennis. Door zelf een ontwerp uit te tekenen kan ik trouwens tijdens de ontwerpfase al rekening houden met alle facetten die relevant zijn om modulair te kunnen bouwen.”

Maatwerk in elk opzicht

Bovenop de technische mogelijkheden spelen er bij het ontwerp van een STiDO nog heel wat meer factoren een rol. “We schuiven probleemloos met muren, deuren of ramen om tot een optimale indeling te komen. Ook de oriëntatie van de STiDO speelt een belangrijke rol in het ontwerp: in functie van hoe en waar de (zorg)woning of het bijgebouw precies wordt geïnstalleerd, bepalen we de beste plaats voor de deuren en ramen zodat onze klanten genieten van een optimale lichtinval.”

Gepersonaliseerd plan

Afhankelijk van de grootte van de gewenste module tekenen onze adviseurs op minder dan een uur tijd een uniek ontwerp. “Dankzij onze uitgebreide bibliotheek aan getekende plannen hebben we vaak al een blauwdruk die we als startpunt kunnen gebruiken. Zo verloopt het ontwerpproces nog vlotter en krijgen onze klanten na die eerste afspraak al meteen een gepersonaliseerd plan op maat van hun wensen en behoeften dat ze mee naar huis kunnen nemen en rustig laten bezinken. Wij zijn één van de enigen in België die zo werken, maar we merken dat onze klanten die persoonlijke aanpak erg appreciëren.”