Een mobiele zorgwoning: zelfstandig wonen met zorg dichtbij

Zijn uw ouders of grootouders zorgbehoevend maar wil u ze graag dicht bij u houden? Of misschien hebt u zelf zorg nodig maar wil u graag zelfstandig blijven wonen? Dan is een mobiele kangoeroewoning of zorgwoning zeker het overwegen waard. Die wordt uitgerust met alle nodige voorzieningen zodat de zorgbehoefte kan worden ingevuld in een vertrouwde omgeving en geeft toch de nodig privacy en autonomie.

Duurzaam, snel en budgetvriendelijk

Kangoeroe- of zorgwonen is een mooie mix van zelfstandigheid en zorg en biedt een creatieve oplossing voor wie liever niet naar een woonzorgcentrum gaat. De extra ruimte voor de zorgbehoevende(n) kan eventueel in een bestaande woning worden gecreëerd, maar kan ook worden voorzien in de vorm van een mobiele unit in de tuin. Hiermee vermijdt u ingrijpende werken aan de woning, de zorgwoning kan snel in gebruik genomen worden… en is ook weer verkoopbaar wanneer u ze ooit niet meer nodig heeft. Bovendien bouwt u met een mobiele kangoeroewoning in houtskeletbouw ecologisch en energiezuinig.

Vindt u het interessanter om een zorgwoning te huren in plaats van te kopen? Ook hiervoor kan u bij STiDO terecht.

Comfortabel wonen

Wie bij een zorgwoning denkt aan een koude container, heeft duidelijk nog geen mobiele kangoeroewoning van STiDO gezien. Onze mobiele units worden steeds aangepast aan de persoonlijke wensen en behoeften van de bewoner(s) en volledig afgewerkt, inclusief elektriciteit, sanitair, keuken en schilderwerken. Bovendien hebben onze mobiele zorgwoningen een uitstekende isolatieprestatie zodat de ruimte lekker warm blijft in de winter en koel in de zomer. Op die manier creëren we voor de zorgbehoevenden de nodige zelfstandigheid in een geheel eigen woning. Jong en oud leven dan wel dicht bij elkaar, maar iedereen heeft toch zijn eigen ruimte en voldoende privacy.

Zorg in een vertrouwde omgeving

Ongeacht de oorzaak, wanneer iemand zorgbehoevend wordt, is dat al ingrijpend genoeg. Laat staan dat deze persoon uit zijn of haar vertrouwde omgeving wordt gehaald en in een rusthuis of woonzorgcentrum terecht komt. Met een mobiele zorgwoning hoeft dit niet. De zorgbehoevenden kunnen in een comfortabele woning in de vertrouwde omgeving blijven, in de nabijheid van degenen die hen dierbaar zijn en hen kunnen voorzien van de dagelijkse zorgen die ze nodig hebben.

Interesse?

Wil u meer weten over onze mobiele zorgwoningen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts geven u graag advies op maat en gaan samen met u op zoek naar een gepaste mobiele oplossing voor alle betrokkenen.

Bekijk de testimonial van Louisa en Katrien

Download onze brochure