Een blik op 2020 - 2021

2020 is een jaar om (niet) snel te vergeten. We kijken met gemengde gevoelens terug en werpen tegelijk een blik vooruit op 2021. Wat nemen we mee uit het afgelopen jaar en wat staat er dit jaar allemaal te gebeuren op het vlak van modulair bouwen, thuiswerken en zorgwonen? U ontdekt het in onze blik op 2020-2021.

2020 in een notendop

Het jaar 2020 gaat niet alleen de geschiedenis in als het jaar van COVID-19, maar ook als het jaar waarin we met z’n allen onze levensstijl moesten aanpassen. Zo gingen we veel meer telewerken en ruilden we onze jaarlijkse vakantie naar de zon in voor een staycation in eigen tuin. Die nieuwe gewoontes brachten ook nieuwe noden met zich mee. Denk maar aan de behoefte aan een aparte werkruimte of het verlangen naar extra comfort om thuis te genieten van een welverdiende vakantie.

Met onze mobiele bijgebouwen konden we onze klanten hierin de nodige ondersteuning bieden. We kregen bijvoorbeeld opmerkelijk meer aanvragen voor het plaatsen van een tuinkantoor. Dat werd dé manier om werk en privé gescheiden te houden en in alle rust van thuis uit te kunnen werken. Daarnaast bleek de flexibiliteit van een STiDO ook de ideale aanvulling op de staycation. Van een extra hobbyruimte of speelruimte voor de kinderen tot een gezellige zitruimte of modern poolhouse, we zagen ze allemaal passeren in 2020.

Verhuurformule

Om nog beter aan de behoeften van onze klanten te kunnen beantwoorden, lanceerden we in 2020 ook onze verhuurformule. Die maakt het mogelijk om tijdelijk een mobiel bijgebouw of een kangoeroewoning te huren als dat beter bij uw situatie past. Zowel onze zorgwoningen als onze tuinkantoren worden instapklaar geleverd en zijn uitgerust met de nodige voorzieningen voor een optimaal comfort.

Vooruitblik op 2021

In 2021 kijken we bij STiDO vooral uit naar de vereenvoudigde regelgeving voor kleinschalig zorgwonen. Vlaams minister Zuhal Demir kondigde die vereenvoudiging vorig jaar aan tijdens een werkbezoek aan onze productiesite en bevestigde dat de nieuwe wetgeving in de loop van 2021 in werking treedt. Dit zal het proces van kleinschalig zorgwonen voor onze klanten een pak eenvoudiger maken en ervoor zorgen dat wie op korte termijn zorgbehoevend wordt ook effectief op korte termijn kan geholpen worden.

Trends

Op het vlak van woon- of leeftrends verwachten we bij STiDO in 2021 geen al te grote veranderingen. Net als in 2020 blijft compact en flexibel wonen de grote tendens en zullen we met z’n allen blijven inzetten op duurzaamheid. Ook thuiswerk is een blijver. Nu we het telewerk gewoon zijn en thuis de nodige voorzieningen hebben, zal dit in de toekomst meer en meer de norm worden. Heeft u als thuiswerker toch nog moeite om werk en privé gescheiden te houden? Lees dan zeker even de tips van Mensura.