De voordelen van modulair bouwen

Modulaire of prefabwoningen winnen de laatste jaren aan populariteit. Niet verrassend, want het is een erg doeltreffende en zorgeloze manier om te bouwen. Eentje waarbij u op voorhand perfect weet waar u aan toe bent. We sommen vijf voordelen van modulair bouwen bij STiDO voor u op.

1. Snel gebouwd en geplaatst

Modulair bouwen gebeurt volledig in ons eigen atelier. Niet alleen is uw woning zo sneller gebouwd dan een traditionele baksteenbouw, we lopen daarboven nooit vertraging op door weerverlet. De totale doorlooptijd bij STiDO bedraagt van ontwerp tot oplevering slechts enkele maanden. Eenmaal u uw gloednieuwe module bent komen bewonderen, gebeurt de plaatsing op een aantal dagen.

2. Kwaliteit over de hele lijn

Dankzij de perfecte omstandigheden in ons atelier, staat het bouwproces volledig op punt. We werken daardoor efficiënter en preciezer dan wanneer er buiten gebouwd wordt. Elk detail zoals we het samen met u en uw architect het op voorhand hebben uitgewerkt, voeren we zo uit. We gebruiken daarbij kwalitatieve en duurzame materialen. Modulair bouwen garandeert een woning en afwerking van de hoogste kwaliteit.

3. Keuzevrijheid

Modulair bouwen geeft u vrijheid en flexibiliteit. Als uw (bij)gebouw uit één module bestaat, kan u dit altijd verplaatsen. Graag wat meer ruimte? Een extra module bijbouwen vormt geen probleem. Ook in het ontwerp van uw woning geniet u heel wat vrijheid. We maken elke woning op maat, met een ruime keuze aan stijlen en materialen.

4. Milieuvriendelijk

Als het gaat om uw ecologische voetafdruk en duurzaamheid is modulair bouwen moeilijk te kloppen. Geen eindeloos transport, geen werfafval, optimaal gebruik van de materialen… het is een uiterst efficiënte bouwmethode. Bovendien gebruiken we dezelfde materialen als bij lage-energiewoningen. Onze woningen halen dus moeiteloos de energienormen. Milieuvriendelijk bouwen én wonen.

5. Goed voor de portefeuille

Al deze voordelen gaan hand in hand met een ander essentieel voordeel van modulair bouwen: de prijs. Afhankelijk van de materialen en afwerking, is modulair bouwen over het algemeen goedkoper dan een traditionele bouw. Dankzij het optimale bouwproces, de korte doorlooptijd en het zuinig gebruik van materialen gaat uw budget volledig naar de kwaliteit van uw woning. Bovendien ligt de prijs op voorhand vast, en staat u dus nooit voor onaangename verrassingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van modulair bouwen voor uw woning? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!