De oprichters aan het woord: dit is waarom STiDO kiest voor maatwerk

U wil een eigen tuinkantoor om in alle rust te kunnen telewerken? Of u zoekt misschien een mobiele zorgwoning voor een hulpbehoevend persoon? Dan is de kans groot dat u stoot op standaardoplossingen die niet 100% aansluiten bij uw specifieke wensen en behoeften. Net hierin willen we bij STiDO het verschil maken. Met een missie en visie in het teken van kwaliteit, duurzaamheid en vooral klantentevredenheid, kiezen oprichters Thomas Buyse en Bart Beckers bewust voor een innovatieve en persoonlijke aanpak.

Reputatie bouwsector

Door de jaren heen heeft de bouwsector niet altijd de beste reputatie opgebouwd op het vlak van communicatie en kwaliteit. “Bij de oprichting van STiDO vonden Thomas en ik het dan ook belangrijk om hierin het verschil te maken. We willen bewust inzetten op een goede communicatie met onze klanten en duurzame, kwaliteitsvolle producten afleveren”, vertelt Bart Beckers. “We vinden het dan ook belangrijk om snel op vragen te reageren, duidelijke afspraken te maken en goed te communiceren.”

Modulaire houtskeletbouw

De keuze voor modulaire houtskeletbouw betekent dat STiDO sinds de oprichting een gepaste oplossing biedt voor het stijgend aantal thuiswerkers, de toegenomen vergrijzing en de groeiende vraag naar duurzaamheid. “De plug-n-play tuinkantoren die we aanvankelijk aanboden, werden al snel uitgebreid met extra voorzieningen, zoals een keuken en sanitair, met het doel op bewoning”, zeg Bart. “Onze interne technische kennis kwam hierbij goed van pas en hielp ons om daarna ook gemakkelijk de stap zetten naar het aanbieden van grote woonoplossingen zoals nieuwbouwwoningen of projecten waarbij meerdere mobiele units worden gekoppeld of gestapeld.”

Unieke behoeften

In tegenstelling tot sommige concullega’s vertrekt STiDO vanuit de unieke behoefte van de klant en niet vanuit het product dat wordt aangeboden. “Dat is volgens ons de beste manier om een optimaal comfort te bieden en de levenskwaliteit van onze klanten te vergroten. We houden bij het ontwerpen van een STiDO dan ook niet alleen rekening met de indeling, maar ook met de inplanting op locatie. Het is dus geen kwestie van opties toevoegen of weglaten, maar echt maatwerk waarbij we kijken naar de beste plaatsing van de muren, ramen, sanitair etc. Deze manier van werken is intensiever dan kiezen voor een standaardoplossing, maar zorgt er wel voor dat het volledige plaatje klopt en onze klanten zeker zijn van een resultaat dat 100% aan hun wensen voldoet.

Technische kennis

De visie van STiDO heeft niet enkel invloed op de klantencommunicatie, maar op de volledige organisatie. “Zo hebben we bewust een heleboel technische kennis in huis gehaald met ons studiebureau om ervoor te zorgen dat ons maatwerk aan de hoogste eisen voldoet”, legt Bart uit. “Daarnaast hebben we een team goed opgeleide en ervaren medewerkers dat garant staat voor een vlotte werking en de klant centraal stelt. Zelfs na aankoop blijven we inzetten op kwaliteit. Ook hier speelt onze uitgebreide technische kennis een rol, samen met het feit dat we enkel met Belgische leveranciers werken en zo korter op de bal kunnen spelen mocht er onverhoopt een probleem opduiken.”