Dé bouwtrend van 2020? Compacte en flexibele woningen

De bevolking groeit en bouwgrond wordt schaarser. Voeg daar nog eens het Renovatiepact 2050, het verbod op bebouwing in open ruimtes, en de klimaatverandering bij en het is niet te verwonderen dat compact en flexibel wonen dé grote bouwtrend van 2020 is.

Compacter is goedkoper

Compact bouwen biedt een antwoord op de vastgoedprijzen die al jaren de hoogte in schieten en de bouwpercelen die alsmaar kleiner worden. Met een compacte nieuwbouwwoning bespaart u niet alleen op de aankoopkosten, ook uw materiaalkost en de nodige werkuren dalen aanzienlijk. Bovendien verkleint u uw ecologische voetafdruk en kan u uw woning efficiënter verwarmen met een lagere energiefactuur als gevolg. Wist u trouwens dat houtskeletbouw een uiterst duurzame keuze is? Het hout dat we bij STiDO gebruiken heeft niet alleen uitstekende isolerende eigenschappen maar wordt ook verkregen via duurzaam bosbeheer.

Aanpasbare woningen

De kinderen gaan uit huis en u heeft minder ruimte nodig of u wil misschien net meer ruimte voor uw nieuw samengesteld gezin. Er zijn allerlei redenen waarom we verhuizen. Maar anno 2020 is het niet meer zozeer de woonomgeving die verandert als de woning zelf. We passen alsmaar vaker ons eigen huis aan onze gewijzigde behoeften aan.

Met prefab modulair bouwen helpen we u bij STiDO om heel gemakkelijk uw woning samen te stellen of uit te breiden. Zo kan u in uw vertrouwde omgeving blijven en moet u niet uw hele inboedel verhuizen. U stelt zelf het gebouw samen uit verschillende blokken of modules in functie van uw huidige wensen en behoeften. Veranderen uw woonnoden op een bepaald moment? Dan kunnen we de enkelvoudige modules verplaatsen of verwijderen zonder ingrijpende werken.

Compacte kangoeroewoningen

Een bijkomend gevolg van de stijgende vastgoedprijzen is de toenemende populariteit van compacte kangoeroewoningen. Het is hoe langer hoe minder een uitzondering dat twee of drie generaties onder hetzelfde dak wonen. Vooral voor senioren die kleiner willen gaan wonen en graag dicht bij familie of vrienden blijven, biedt een mobiele kangoeroewoning van STiDO de ideale oplossing. Bovendien is het op lange termijn ook interessant om zo een mobiele unit te plaatsen. Wat nu dienst doet als kangoeroewoning, kan later eenvoudig omgebouwd worden tot bijvoorbeeld een kantoorruimte of tienerkamer.

Wilt u in 2020 ook compact gaan bouwen? Contacteer ons vrijblijvend met al uw vragen.