5 vooroordelen over modulair bouwen

Bij het woord ‘bouwen’ denken we aan datgene waar elke Vlaming – al dan niet met baksteen in de maag – aan denkt: brikken en mortel. Inmiddels zijn er heel wat andere mogelijkheden op de markt, zoals het modulair bouwen waar we ons bij STiDO in specialiseren. Toch blijkt het oude bouwmodel soms moeilijk los te laten, want ook wij horen bepaalde twijfels steeds weer terugkomen in gesprekken met geïnteresseerden. Hoog tijd om alle misverstanden over modulair bouwen de wereld uit te helpen. 

Modulair bouwen beperkt uw keuzes …

Een module is een module, zou u denken. Bij STiDO niet! Wij luisteren naar jouw wensen en noden en creëren vervolgens een module volledig op maat waar u alles tot in de kleinste details, van de positie van de muren tot en met de indeling, zelf kan bepalen. Maatwerk is één van de aspecten waarmee STiDO zich onderscheidt van de concurrentie. Ook in de afwerking bieden we u alle vrijheid, waardoor u uw zorgwoning, bijgebouw of compacte nieuwbouwwoning helemaal naar eigen smaak kunt vormgeven en inrichten. 

De modules bepalen de omvang van uw project …

Modulair bouwen verloopt volgens bepaalde ‘blokken’ en vaste afmetingen, maar daar hoeft u zich niet door te laten beperken. Zo kunt u naar eigen wens de modules aan elkaar koppelen, vanuit elke hoek en lijn, en er zelfs een volledig huis mee bouwen. Een klus die we daarna op uw bouwwerf doorgaans in een mum van tijd geklaard hebben! Als de modules eenmaal aan elkaar gekoppeld en afgewerkt zijn, kunt u de look niet meer onderscheiden van een traditioneel gebouwde woning. En de mogelijkheden tot aanpassing van interieur en exterieur maken vervolgens dat u volledig de regie hebt over hoe het project er echt uit komt te zien. 

U moet in de buurt van de producent wonen …

Een module vervoeren vormt voor ons geen enkel probleem. Onze fabriek staat in Mollem, maar onze mensen rijden met veel liefde naar elke uithoek van het land. Het kraantype bepalen we in functie van de hoogte en de afstand die we moeten overbruggen, bijvoorbeeld als een module over een huis heen getild moet worden. Enkelvoudige modules zijn na plaatsing zo goed als instapklaar.

Modulaire bouwmodules gaan misschien minder lang mee …

Modulair bouwen levert een duurzame woning op die vele generaties meegaat. Net zoals een traditioneel gebouwd huis, dus! De grote voordelen van bouwmodules en houtskeletbouw zijn de uitstekende energieprestatie en snelheid van uitvoering. U kunt onze bouwmodules zelfs achteraf nog verplaatsen als dat nodig zou zijn.

Snel bouwen kan haast niet ecologisch zijn …

Modulair bouwen is meestal duurzamer dan traditionele bouwstijlen, omdat de bouwmodules op basis van houtskeletbouw en voor een deel uit gerecycleerde materialen worden vervaardigd. Bovendien zijn ze perfect geoptimaliseerd om warmte en kou te reguleren en bouwt STiDO alleen modules die u de beste isolatiewaarde opleveren. Nog een troef: doordat uw bouwproject met modulaire bouwmodules goedkoper uitpakt, houdt u meer geld over om te investeren in duurzame verwarming en elektriciteit, helemaal volgens de huidige eisen. The future is green!

Wilt u de voordelen van modulair bouwen graag zelf ondervinden? Maak gerust een afspraak met een van onze experts en ontdek hoe het huren of bouwen van een module uw leven compleet kan veranderen.