5 voordelen van een tuinkantoor

Eén derde van de Belgische werknemers mag tegenwoordig telewerken van zijn werkgever en er zijn intussen een half miljoen zelfstandige thuiswerkers in België.
Voor iedereen die wel eens van thuis werkt, of dat overweegt te doen, sommen we 5 voordelen op van een tuinkantoor.

1. Houd werk en privé gescheiden

Als u thuis werkt, beperkt u best alle afleiding tot een minimum. Voor de productiviteit tijdens de werkuren en het rustgevoel in huis is een tuinkantoor de perfecte oplossing. U hebt alle stilte in uw tuinkantoor en in huis kan u het werk helemaal achter u laten. Wist u trouwens dat zelfs Roald Dahl zijn boeken in een tuinkantoor schreef?

2. Je bespaart kosten

De investering in een tuinkantoor verdient u snel terug. Zo is een STiDO-tuinkantoor steevast goed geïsoleerd, dus u bespaart op energiekosten en u hoeft uw hele huis niet te verwarmen als u in het tuinkantoor werkt. De waarde van uw huis stijgt bovendien met de aanwezigheid van een tuinkantoor.

3. Het genot van een houten ruimte

Hout is een uitermate gunstig materiaal voor uw tuinkantoor. Het heeft van nature een prima isolatiewaarde en het is bovendien een uitstekende vochtregelaar. Daardoor hebt u in een tuinkantoor op basis van houtskeletbouw altijd een gezond binnenklimaat om in te werken. Hout heeft ook een prima akoestische demping en het serene en warme karakter heeft een positief effect op de gemoedstoestand.

4. Afwerkingsmogelijkheden

Voor een tuinkantoor van STiDO zijn er talloze afwerkingsmogelijkheden. Trek de stijl van uw huis door of geef uw tuin een toegevoegde waarde met een tuinkantoor dat volledig in de natuur opgaat. Ook binnenin kan u het naar believen inrichten zodat u de perfecte werkruimte voor uzelf kan creëren.

5.Veelzijdigheid

En wie zegt dat u uw tuinkantoor niet voor andere toepassingen kan gebruiken? Een afgescheiden logeerkamer, een hobbyruimte of een aangename plek met zicht op de tuin tijdens uw workout? De extra ruimte biedt oneindig veel opties.


Bekijk onze realisaties voor nog meer inspiratie. Wist u dat wij elk tuinkantoor op maat maken in ons atelier? Zo is elke module perfect aangepast aan uw wensen. Hebt u een idee voor een tuinkantoor? Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek en ontdek hoe we uw droom kunnen waarmaken.